TR EN

BİZİ TAKİP EDİN :

Kitapkent Proje Çalışmaları Devam Ediyor

İstanbul Ticaret Odası (İTO), yayıncılık sektörünün tüm paydaşlarının bir araya gelerek sektörlerin kümeleneceği Kitapkent Projesini hayata geçirmek için ilk adımı attı.
 
Bunun için İTO bünyesinde ilgili meslek komitesi, meclis üyeleri ve sektör temsilcilerinden oluşan bir Kitapkent Komitesi oluşturuldu.
 
Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Hasan Hüseyin Doğru, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği (TBYM) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, TBYM Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Çiftçi, Basın Yayın Birliği (BYM) Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün ve BYB Genel Sekreteri Mustafa Karagüllüoğlu sektör adına komitede yer alan isimler oldu.


 
İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu başkanlığında çalışmalarına başlayan Kitapkent Komitesi üyeleri periyodik zamanda toplantılar yaparak istikrarlı sürdürdüğü proje çalışmalarını hızlandırdı.
 
Kitapkent Projesi ile özellikle uluslararası fuarlarda Türk yayıncıların daha fazla söz sahibi olmasını hedefleyen komite üyelerinin bu kapsamda yapmış olduğu toplantılarda aldığı kararlar şu şekilde sıralandı:
 
2 Mart Çarşamba günü yapılan toplantı İTO Meclis Üyesi Mehmet Develioğlu’nun 2013 yılına kadar yapılan çalışmaları özetlemesiyle başladı. Daha sonra Kitapkent Projesi ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında katılımcılardan görüş ve önerileri alındıktan sonra iş programı hakkında görevlendirmeler yapıldı.


 
23 Mart Çarşamba günü yapılan toplantı YAYFED Başkanı Hüseyin Doğru'nun sektörün başarısı ve potansiyeli hakkındaki sunumuyla başlayarak katılımcıların görüşlerinin alınması ile devam etti. Kitapkent projesinin felsefesi, kapsamı ve ekonomisi hakkındaki fikirlerini beyan eden katılımcılar dome olarak hazırlanan projenin geliştirilmesine ve yeni bir projenin hazırlatılmasına karar verdiler.


 
Toplantıda ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve sektör derneklerinin proje ortağı, Kültür Bakanlığı ve İl Kültür Müdürlüğünün çözüm ortağı olarak projeye dahil edilmeleri ve gereken katkıları sağlamaları gerektiği belirtildi.
 

 
30 Mart Çarşamba günü yapılan toplantıda Kitap Kent Projesi için ihtiyaç analizi yapılması konusunda görüşler alındıktan sonra konu ile ilgili bir toplantı yapılmasına ve bu toplantının tarihi, yöntemi ve kimlerin davet edilmesi konusunda bilgi alışverişi yapıldı.

20 Nisan Çarşamba günü yapılan toplantıda 27 Nisan 2016 tarihinde Kitapkent Projesi ile ilgili yapılacak olan çalıştay toplantısı hakkında görüşler alındıktan sonra PEST ve SWOT analiz çalışması hakkında katılımcılar bilgilendirildi.


 
04 Mayıs Çarşamba günü yapılan toplantıda Kitapkent Projesi ile ilgili yapılan çalıştay programı hakkında katılımcıların görüşleri alındıktan sonra mimari büroların Kitapkent Projesi hakkında talepleri ve görüşlerinin alınması kararlaştırıldı.


 
1 Haziran Çarşamba günü yapılan toplantıda Kitapkent Projesi ile ilgili mimarlarla yapılan görüşmeler sonucunda proje için üçüncü havalimanı ile Kuzey Marmara Otoyolu arasında kalan bölgede yaklaşık 2.000 dönümlük bir alan üzerine kurulmuş üç boyutlu model ve kütlesel çalışma maketinin 4 ay gibi bir süreçte hazır olacağı söylendi. Yapılan toplantıda ayrıca Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Paju-Bookcitye inceleme gezisinin planlanması ve bu geziye İlhan Soylu, Ahmet İyioldu, Mehmet Develioğlu, Osman Nuri Öztürk ve bir mimari büro temsilcisinin katılması kararlaştırıldı.

6.06.2016

DUYURULAR

next prev Tümü